Права детета су људска права

ОДРЖАНА ОНЛАЈН ОБУКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈЕ „КАКО УКЉУЧИТИ ДРАМСКИ МЕТОД У УЧЕЊЕ“

Ужички центар за права детета успешно организовао је онлајн обуку  „Како укључити драмски метод у учење“, у сарадњи са удружењем Инклузивни развојни круг за децу и младе Мој начин, који се бави подршком деци и породици користећи драмске технике у раду.

Обуци је присуствовало 46 професионалаца из организација цивилног друштва и њихови сарадници који раде са децом и за децу из других система  – учитељи, васпитачи, стручни сарадници, као и родитељи деце из осетљивих група. Учесници су оснажени за примену драмског метода као алата за побољшање процеса учења у раду са децом и младима. Обука је садржала и теоријске делове и интерактивне вежбе које су омогућиле учесницима да одмах примене научене технике. Обрађене су кључне теме:  шта је драмски метод и које су његове предности; разлози и начини примене драмског метода у раду са децом и младима; кључни делови и фазе драмског процеса; примена драмског метода у различитим облицима учења – формалном, неформалном и ванинституционалном.

Практичан део обуке омогућио је учесницима да кроз размену искустава увиде како могу прилагодити овај метод својим радним контекстима. Учесници су показали висок степен ангажовања и интересовања за практични рад. Посебно су ценили могућност размене искустава и увида у конкретне примере примене драмских техника.

Примена драмског метода у образовању и васпитању омогућава деци и младима да кроз игру и креативан приступ развијају емпатију, критичко мишљење и вештине комуникације. Ова обука представља важан корак у јачању компетенција професионалаца који раде у овим областима, доприносећи бољем квалитету рада и иновативности у процесу учења.

Презентацију Како укључити драмски метод у учење можете преузети ОВДЕ.

Приручник Како укључити драмски метод у учење можете преузети ОВДЕ.

Обука се реализује у оквиру пројекта  Права детета су људска права  који спроводи Ужички центар за права детета у циљу унапређења и заштите људских и дечјих права у Србији. Пројекат је подржан од стране Европске уније и биће реализован у периоду од 2024. до 2026. године.

Избор теме: